Pályázatok

A NATI Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00079
A kedvezményezett neve: NATI Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A NATI Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”.
A szerződött támogatás összege: 149 900 000 Ft, azaz száznegyvenkilencmillió kilencszázezer forint.
A támogatás mértéke: 70 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.
A projekt rövid ismertetése:

A projekt keretében az alábbi projekt elemek kerültek megvalósításra, mellyel a 31.02 TEÁOR számú – 31.02 – Konyhabútorgyártás tevékenységünk fejlesztése valósul meg.

 • Oldalfal szigetelés
 • Gyártóüzem, szabász- és kompresszorház átalakítás
 • Műanyag nyílászáró szerkezetek korszerűsítése
 • Szekcionált ipari kapu
 • Tetőszigetelés
 • Eszközbeszerzés:
  • 1 db HOLZ-HER Táblafelosztó Zentrex 6215 Dynamic;
  • 1 db HOLZ-HER LUMINA 1596 Automatic Industry élzárógép;
  • 1 db Anyag visszaforgató RETURN-MASTER 5920;
  • 1 db TOYOTA TRAIGO 8FBMT50 típusú elektromos targonca.

Az egyéni igények kielégítése rugalmasságot igényel, sokrétű anyagismeretet, munkaidőigényes aprólékos tervezést, gyártáselőkészítést, precíz gyártást, ugyanakkor magas hozzáadott érték megteremtését teszi lehetővé. A design bútoralapanyagok feldolgozása is több irányú fejlődést követelnek:

Élzárógép: már nem csak sima ragasztással tudná a bútorlaphoz illeszteni az élzárót, hanem vízállóval is, amelyek kellenek egyes design bútorhoz. Esztétikailag is szebb eredmény érhető el az élzárás során a design bútorlapoknál, mert szinte láthatatlan hézag keletkezik a bútorlap és az élzáró anyag között.

Az anyag visszaszállító gép segítségével emberi erőforrás igénye nélkül tudja a nehéz design faipari bútorlapokat az alapanyagok megmunkálása idején a megfelelő ütemben görgősoron “adagolni”, illetve a megmunkáláshoz szükséges ütemben szállítani. A design bútorlapok bevonása érzékenyebb anyaggal van, nem csak laminátummal, így azok adagolása is már robotizált, a gép a robotizált folyamatautomatizálása révén a gyártási folyamatot szoftverrobotokkal végzi.

Táblafelosztó: tehermentesíti a lapszabász kollégákat az egész tábla kézi mozgatásától, mivel a lapokat az automata lapanyagraktár hátulról beadagolná a táblafelosztóba. Ez a rendszer csökkenti a rakodási időt, növeli a hatékonyságot, 80%-kal kevesebb lapanyag sérüléssel dolgozunk az anyagmozgatás során, mivel a desing lapok, főleg a magasfényűek extrán sérülékenyek.

Targonca: Nagyobb teljesítményű elektromos géppel egy emeléssel több árut tudunk mozgatni.

Ingatlan beruházás: szabászműhely átalakítás, válaszfal építés, nyílászárók újítása, szendvicspanel szigetelés, falak áthelyezése, kompresszorház átalakítás, szekcionált kapuk a gépek működtetési feltételeinek biztosítása érdekében.

A fejlesztés által elvárt eredményeink az alábbiak: A meglévő gépeink mellett megjelentek az új gépek eredményként IPAR4.0 autómatizált gépek, és világviszonylatban is ellenőrizhetően a legszínvonalasabb gépekkel tudunk dolgozni. A sablon bútorokkal szemben nagyobb teret nyerhetnek a beszállítóink (Egger, Kaindl, Pfleiderer) designerek által fejlesztett színek és azoknak kombinációi, a megrendelőink által megbízott  lakberendezők és belső építészek által megálmodott színkompozíciók és formavilág megvalósítására, vagy éppen a kreatív és ötletes magán vagy céges ügyfelek megrendeléseinek legyártásához.

Kp1

A NATI Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02827
A kedvezményezett neve: NATI Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A NATI Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”.
A szerződött támogatás összege: 39 500 000 Ft, azaz harminckilencmillió ötszázezer forint.
A támogatás mértéke: 70 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.
A projekt rövid ismertetése:

A projekt keretében az alábbi eszköz került beszerzésre, mellyel a 31.02 – konyhabútorgyártás TEÁOR számú tevékenységünk fejlesztése valósul meg.

HOLZ-HER, Store-Master Automatikus Lapanyag Raktár

Jelen pályázatból egy automatikus táblaraktározó-rakodó rendszert szereztünk be. A Holz-Her automatikus alapanyagraktár Store- Master 5110 intelligens kezelési folyamatokkal a rendelkezésre álló terület rendkívül hatékony felhasználását segíti. Minimum 30%-kal növeli a raktár kihasználtságát. További rendkívül fontos előnye a kézi rakodás megszűnése, mely tehermentesíti a targonca gépkezelőinket és nem kell 70-80 kg tömegű táblákat emelgetniük egész nap. Számításaink szerint közel 70%-kal tudjuk visszaszorítani a sérülésekből adódó reklamációk számát, mely jelentős költségmegtakarítást jelent. Az eszközbe integrált szoftver a tároláskezeléssel óriási mértékben növeli a termelési kapacitást, ugyanis áttekintést nyújt a feldolgozásra feltöltött készletekről, maradványokról és panelekről is. További valós szükségletet elégít ki az automatikus alapanyagraktár azzal, hogy fel tudunk készülni a további munkaerőhiány súlyosbodására, mivel a munkaerőt gépi erőre váltjuk ezáltal és biztosítjuk a cégünk biztonságos működését egy esetleges humánerő válság esetén is. Tényleges piaci igény mutatkozik a cégnél a technológiai felkészültség növelésére, versenyképesség növelésére és erőforrás-hatékonyságra. Ehhez természetesen elengedhetetlen a meglévő munkahelyek megtartása, hiszen a növekvő gyártási és szolgáltatási igény miatti növekszik a munka mennyisége, így maximálisan ki tudjuk használni a munkavállalóink munkakapacitását és áthelyezni a dolgozókat más munkafeladatra. A fejlesztés által az eredményeink az alábbiak: növelni tudtuk az értékesítési volumenünket és az árbevételünket. Megújult a gépparkunk és világviszonylatban is a legjobb, legkorszerűbb gépekkel tudunk dolgozni és vevőinket kiszolgálni.

Kp1

A NATI KFT. MODERN ÜZLETI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA

ginop_1_2_8_20_2020_02827_c_fekvo_nyomdai

GINOP-1.2.8-20-2020-02827

A kedvezményezett neve:  NATI Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A NATI KFT. MODERN ÜZLETI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA
A szerződött támogatás összege:  39,5 M– forint

Kp1
ginop_2_1_8_17_2017_01020

GINOP-2.1.8-17-2017-01020

A kedvezményezett neve:  NATI Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe:  A Nati Kft. versenyképességének növelése adaptív innováció révén
A szerződött támogatás összege:  8 686 847,- forint
A támogatás mértéke:  50%
A projekt tényleges befejezési dátuma:  2018. augusztus 31.

Kp1

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen pályázatból egy HOLZ-HER EVOLUTION 7405 márkájú, függőleges CNC megmunkáló-központot szerzett be a NATI Kft., amellyel többek között az íveket, marásokat modern CNC-vel készítik el, mely alkalmas falcok, nútok és furatok kialakítására is, de a munkalapok is összemarhatóak ezáltal, ezen felül a mosogató és főzőlap helyének a bevágását is el tudják végezni a vásárlók számára. Ezáltal a gyártás egyszerűbbé, tervezhetőbbé és ellenőrizhetőbbé vált.

Jellemzők

Függőleges CNC megmunkáló központ

Egyedülálló sokoldalúságban és teljesítményben

Precíz és kompakt

Az EVOLUTION sorozat műszaki adatai magukért beszélnek: munkadarab megmunkálás 3500 mm hosszúságig és 920 mm magasságig, és mindez a lehető legkisebb helyszükséglettel.

A 8-70 mm-ig terjedő megmunkálható anyagvastagságok a HOLZ-HER függőleges megmunkáló központjait sokoldalúvá teszik, amik a fiókoktól a korpuszalkatrészeken, bútorfrontokon keresztül a hátfalakig elvégzik a termékek komplett megmunkálást.

Az EVOLUTION-sorozat stabil konstrukciója a legmagasabb megmunkálási minőséget és precíziót biztosítja Önnek.

Műszaki adatok:

 • Megmunkálási méret (max.): 3500 × 920×70 mm
 • Megmunkálási méret (min.): 200 × 70 × 8 mm
 • Max. megmunkálási méret x irányban átállás nélkül
 •    körbemarásnál(mínusz marósugár): 1450 mm
 •    komplett megmunkálásnál: 1300 mm
 • Fúrófej: 15 tengely (9V/6H)
 • Fűrészaggregát “x” irányú fűrészeléshez, nútoláshoz
 • Maróaggregát teljesítménye: 5,6 kW
 •    HSK tengellyel: 6,5 kW
 • Maróaggregát fordulatszáma: 1000-18000 1/perc
 • Vektorelőtolási sebesség:  68 m/perc
 • Szerszámcserélő:  6-helyes lineáris
 • Max. szerszámméret (Ø, hosszúság): 80 mm, 80 mm

Tulajdonságok:

 • Robusztus, stabil gépváz
 • Bevezető vonalzó magasságban állítható 4 oldali körbemaráshoz és profilozáshoz
 • Munkadarab asztal: masszív görgős pálya, 2 ütközővel
 • Munkadarab felfogatás: automatikusan pozicionálható vákuumrendszer, Eco-Vac 8 m3/óra vákuumpumpa
 • Szoftver: CAMPUS/NC-HOPS aCADemy Cad/CAM modul liszensz